Algemene voorwaarden
Inhoudsopgave
- Definities
- Gegevens van de ondernemer
- Algemeen
- Toepassing
- Het aanbod
- De overeenkomst
- Prijzen
- Betaling
- Levering
- Herroepingsrecht
- Retourzending
- Uitoefening van het herroepingsrecht
- Garantie
- Geheimhouding en gegevensbeheer
- Intellectueel eigendom
- Aansprakelijkheid
- Overmacht
- Contractsoverneming
- Internetgebruik
- Vervallentermijn
- Nawerking
- Toepasselijk recht en forumkeuze
- Modelformulier voor ontbinding / herroeping
- Mavi Lovemade
Artikel 1: Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
1.1 Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn beroeps-, bedrijfs-, handels-, en/of ambachtsactiviteit(en) en een overeenkomst aangaat met ondernemer.
1.2 Overeenkomst: de op afstand gesloten overeenkomst tussen ondernemer en consument ter zake de verkoop van producten en/of diensten waarop de algemene voorwaarden van toepassing zijn.
1.3 Algemene voorwaarden: de onderhavige algemene voorwaarden van ondernemer.
1.4 Ondernemer: Mavi Lovemade (bedrijf), die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt.
1.5 Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand.
1.6 Bedenktijd: de termijn waarbinnen consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht.
1.7 Opdrachtbevestiging: betaling door consument.
1.8 Modelformulier: het modelformulier voor herroeping die ondernemer ter beschikking stelt die een consument kan invullen wanneer hij gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht.
Artikel 2: Gegevens van de ondernemer
2.1 Naam onderneming: Mavi Lovemade
2.2 Telefoonnummer: 06- 45956455
2.3 E-Mailadres: info@mavilovemade.com
2.4 KvK-nummer:
2.5 Vestigingsnummer:
2.6 Btw-identificatienummer:
Artikel 3: Algemeen
3.1 De overeenkomst wordt uitsluitend in het Nederlands gesloten.
3.2 Door het plaatsen van een bestelling geeft consument te kennen met de algemene voorwaarden akkoord te gaan.
3.3 Door het plaatsen van een bestelling geeft consument te kennen met de inhoud van het privacy statement akkoord te gaan en stemt in met de wijze waarop ondernemer de persoonsgegevens van de consument verwerkt.
3.4 Door het plaatsen van een bestelling geeft consument te kennen met de inhoud van het onderhoud van keramiek akkoord te gaan die op de website van ondernemer is vermeld.
3.5 Ondernemer heeft het recht deze algemene voorwaarden te wijzigen en/of aan te vullen.
3.6 Situaties die niet in deze algemene voorwaarden zijn geregeld, dienen te worden beoordeeld ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.
3.7 Mocht er na het lezen van deze algemene voorwaarden nog vragen, klachten en/of opmerkingen zijn, kan consument contact opnemen met ondernemer door middel van het versturen van een e-mail naar info@mavilovemade.com.
Artikel 4: Toepassing
4.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand en bestelling tussen ondernemer en consument.
4.2 Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, kan consument de tekst van deze algemene voorwaarden terugvinden op de website: www.mavilovemade.com onder het kopje: Algemene Voorwaarden.
4.3 Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.
4.4 Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan consument zich in geval van tegenstrijdige voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.
Artikel 5: Het aanbod
5.1 Het aanbod van ondernemer is vrijblijvend. Ondernemer is gerechtigd het aanbod te wijzigen en/of aan te passen.
5.2 Alle afbeeldingen, specificaties, gegevens in het aanbod en/of offertes van ondernemer zijn een indicatie en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
5.3 Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door consument mogelijk te maken. Als ondernemer gebruik maakt van afbeeldingen, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden ondernemer niet
5.4 Ondernemer kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten.
5.5 Doordat elk product met de hand vervaardigd is, kan het ontvangen product afwijken van de productfoto. Ondernemer is hier niet aansprakelijk voor.
5.6 Aanbiedingen en/of offertes van ondernemer gelden niet automatisch ook voor nabestellingen.
Artikel 6: De overeenkomst
6.1 De overeenkomst wordt gevormd door deze algemene voorwaarden tezamen met de opdrachtbevestiging en komt tot stand op het moment dat de opdrachtbevestiging door ondernemer digitaal retour is ontvangen en/of de door ondernemer en consument ondertekende opdrachtbevestiging door ondernemer retour is ontvangen. Zolang de opdrachtbevestiging niet retour is ontvangen, behoudt ondernemer zich het recht voor haar (personeels-)capaciteit elders in te zetten. De opdrachtbevestiging is gebaseerd op de ten tijde daarvan door consument aan ondernemer verstrekte informatie. De opdrachtbevestiging wordt geacht de overeenkomst juist en volledig weer te geven.
6.2 De overeenkomst komt in de plaats van, en vervangt, alle eerdere voorstellen, correspondentie, afspraken of andere communicatie, schriftelijk dan wel mondeling gedaan.
6.3 De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij uit de inhoud, aard of strekking van de verleende opdracht voortvloeit dat deze voor een bepaalde tijd is aangegaan.
6.4 Elke tussen consument en ondernemer gesloten overeenkomst is voor beide partijen volledig bindend, tenzij ondernemer consument binnen 12 dagen na totstandkoming van de overeenkomst schriftelijk bericht dat hij de overeenkomst ontbindt. Dit mag ondernemer zonder opgave van redenen doen.
6.5 Ondernemer heeft het recht een controle uit te voeren in geval van een bestelling waarbij gekozen wordt voor betaling achteraf of een Creditcard. Op basis van deze controle kan ondernemer een alternatieve betaalwijze aanbieden of de tot stand gekomen overeenkomst weigeren. Bij grotere bedragen kan ondernemer als voorwaarde stellen, dat de bestelling onder rembours wordt verzonden. Deze rembourskosten zijn dan voor ondernemer.
6.6 Indien ondernemer van haar rechten ingevolge de artikelen 6.4 en/of 6.5 van deze algemene voorwaarden gebruik wilt maken terwijl de bestelling al is betaald, dan probeert ondernemer de betaling via de door de consument gebruikte betaalmethode terug te storten. Indien dit niet mogelijk is, neemt ondernemer via e-mail contact op met consument om de betaling via een andere methode te restitueren.
6.7 Ondernemer heeft het recht de overeenkomst in verschillende fasen uit te voeren.
6.8 Elke tot stand gekomen overeenkomst wordt aangegaan onder de ontbindende voorwaarde van voldoende beschikbaarheid van de betreffende zaken.
Artikel 7: Prijzen
7.1 De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn in Euro en inclusief btw.
7.2. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
7.3 De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn exclusief verpakkings- verzendings- of afleveringskosten, tenzij schriftelijk anders overeengekomen of duidelijk op de website van ondernemer anders vermeld staat.
7.4 Alle prijzen zijn onder voorbehoud van typfouten. Voor de gevolgen van typfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Bij typfouten is ondernemer niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.
7.5 Annulering van bestelling(en) is niet mogelijk nadat de bestelling is geplaatst.
7.6 Wijziging van bestelling(en) is alleen mogelijk binnen 30 minuten nadat de bestelling is geplaatst. Consument dient daarvoor contact op te nemen met ondernemer doormiddel van het versturen van een e-mail naar info@mavilovemade.com.
Artikel 8: Betaling
8.1 Betaling dient door consument direct en dus vooraf te geschieden via de aangeboden betaalmethodes in de webshop.
8.2 Betaling via factuur door consument dient, zonder aftrek, korting of schuldverrekening te geschieden binnen 15 dagen na factuurdatum. Betaling dient te geschieden in op de factuur aangegeven valuta, door middel van overmaking ten gunste van een door ondernemer aan te wijzen bankrekening. Bezwaren tegen de hoogte van de ingediende facturen schorten de betalingsverplichting van consument niet op.
8.3 Bij overschrijding van de onder 8.2 genoemde termijn, is consument, na door ondernemer ten minste éénmaal te zijn aangemaand om binnen een redelijke termijn te betalen, van rechtswege in verzuim. In dat geval is consument, vanaf de datum waarop de verschuldigde som opeisbaar is geworden tot aan het tijdstip van betaling, over het verschuldigde wettelijke rente verschuldigd. Daarnaast komen alle kosten van invordering, nadat consument in verzuim is, zowel gerechtelijk als buitengerechtelijk, ten laste van consument. Indien ondernemer na de vervaldatum incassomaatregelen moet nemen is consument buitengerechtelijke kosten – conform “Rapport Voorwerk II” – verschuldigd.
8.4 Indien de financiële positie en/of het betalingsgedrag van consument naar het oordeel van ondernemer daartoe aanleiding geeft, is ondernemer gerechtigd van consument te verlangen, dat deze onverwijld (aanvullende) zekerheid stelt in een door ondernemer te bepalen vorm en/of een voorschot geeft. Indien consument nalaat de verlangde zekerheid te stellen, is ondernemer gerechtigd, onverminderd zijn overige rechten, de verdere uitvoering van de opdracht onmiddellijk op te schorten en is al hetgeen consument aan ondernemer uit welke hoofde dan ook verschuldigd is, direct opeisbaar.
8.5 In geval van een gezamenlijk gegeven opdracht zijn consumenten voor zover de werkzaamheden ten behoeve van de gezamenlijke consumenten zijn verricht, hoofdelijk verbonden voor de betaling van het volledige factuurbedrag.
8.6 Bij niet (tijdige) betaling door consument heeft ondernemer het recht om de overeenkomst te ontbinden. Alsdan kan consument geen aanspraak maken op schadevergoeding.
8.7 Ondernemer behoudt in alle gevallen van (tussentijdse) opzegging aanspraak op betaling van de declaraties voor door hem tot dan toe verrichte werkzaamheden, waarbij aan consument onder voorbehoud de voorlopige resultaten van de tot dan toe verrichte werkzaamheden ter beschikking zullen worden gesteld. Voor zover de overdracht van de werkzaamheden voor ondernemer extra kosten met zich meebrengt, worden deze aan consument in rekening gebracht.
8.8 Bij beëindiging van de overeenkomst dient ieder der partijen alle in haar bezit zijnde goederen, zaken en documenten die in eigendom toebehoren aan de andere partij onverwijld aan die andere partij ter hand te stellen.
8.9 Consument is niet gerechtigd tot verrekening en/of tot opschorting van een betaling.
8.10 Indien ondernemer aan consument een betaling dient uit te voeren, gebruikt ondernemer hiervoor het rekeningnummer dat eerder is opgegeven door consument. Terugbetaling zal geschieden via de zelfde betaalmethode die door consument is gebruikt, tenzij consument nadrukkelijk toestemming geeft voor een andere betaalmethode.
Artikel 9: Levering
9.1 Is consument een vooruitbetaling verschuldigd of dient hij voor de uitvoering benodigde informatie en/of materialen ter beschikking te stellen, dan gaat de termijn waarbinnen de werkzaamheden dienen te worden afgerond niet eerder in dan dat de betaling geheel door ondernemer is ontvangen, respectievelijk de informatie en/of materialen geheel aan haar ter beschikking is/zijn gesteld.
9.2 Omdat de duur van de opdracht kan worden beïnvloed door allerlei factoren, zoals de kwaliteit van de informatie die consument verstrekt en de medewerking die wordt verleend, zijn de termijnen waarbinnen de werkzaamheden dienen te zijn afgerond, slechts te beschouwen als fatale termijnen indien dit uitdrukkelijk schriftelijk is overeengekomen.
9.3 De overeenkomst kan – tenzij vaststaat dat uitvoering blijvend onmogelijk is -door consument niet wegens termijnoverschrijding worden ontbonden, tenzij ondernemer de overeenkomst ook niet of niet geheel uitvoert binnen 30 dagen. Dit zal ondernemer schriftelijk of via de mail aan consument laten weten. Ontbinding zonder kosten is dan toegestaan voor consument conform artikel 265 Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek. Hierbij heeft consument geen recht op een schadevergoeding (gevolg-, vertraging- winst- of omzetschade van consument).
9.4 In geval van ontbinding, conform het lid 3 van dit artikel, zal ondernemer het bedrag dat consument betaald heeft inclusief verzendkosten uiterlijk binnen 30 werkdagen na ontbinding, terugbetalen.
9.5 Alle levertermijnen zijn indicatief. Aan eventuele genoemde levertermijnen kan consument geen rechten ontlenen. Overschrijding van een termijn geeft consument geen recht op schadevergoeding.
9.6 Als plaats van levering geldt het adres dat consument aan ondernemer kenbaar heeft gemaakt.
9.7 Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij ondernemer tot het moment van afgifte bij het verzendpunt of een vooraf aangewezen en aan ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Vanaf het moment van afgifte bij het verzendpunt, is de vervoerder verantwoordelijk.
9.8 Vanaf het moment van levering berust het risico van beschadiging en/of vermissing van zaken bij consument.
9.9 Wanneer een bestelling een ‘pre-order’ product bevat, wordt de gehele bestelling pas verstuurd op het moment dat het betreffende ‘pre-order’ product daadwerkelijk beschikbaar komt.
9.10 Wanneer een gecombineerde bestelling (pre-order en reguliere fysieke producten) niet kunnen wachten tot het moment dat het betreffende ‘pre-order’ product daadwerkelijk beschikbaar komt, dan dienen er aparte bestellingen aangemaakt te worden. De bijbehorende verzendkosten zijn dan voor consument.
Artikel 10: Herroepingsrecht
10.1 In het geval van aankoop van producten op afstand heeft consument het recht om gedurende 14 werkdagen na ontvangst van de bestelling de aankoop van producten op afstand zonder opgave van reden te ontbinden.
10.2 Ontbinding van de aankoop van producten op afstand zal uitsluitend schriftelijk of per email geschieden met het modelformulier van ondernemer (zie hiervoor in deze tekst van Algemene Voorwaarden artikel 23: Modelformulier voor ontbinding / herroeping ), waarbij dit bericht binnen de voornoemde termijn door ondernemer moet zijn ontvangen.
10.3 Indien consument na afloop van de herroepingstermijn van 14 dagen niet schriftelijk of per email met het modelformulier kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van haar herroepingsrecht, is de koop onomkeerbaar.
10.4 Ondernemer mag consument vragen naar de reden van herroeping, maar consument is niet tot opgave van reden(en) verplicht.
10.5 Indien consument van haar herroepingsrecht gebruik maakt, zal zij de producten in de originele staat en verpakking met alle geleverde toebehoren aan ondernemer retourneren, in overeenstemming met de redelijke instructies van ondernemer.
10.6 Consument dient door middel van foto’s van het desbetreffende product of producten te bewijzen dat de geleverde producten zonder gebreken en volgens de instructie zorgvuldig zijn verpakt en opgestuurd.
10.7 Consument dient door middel van een bewijs van verzending te bewijzen dat de geleverde producten tijdig zijn teruggestuurd.
10.8 In geval van ontbinding zal ondernemer de aankoopprijs van de producten, minus eventuele verzendkosten (ook bij gratis verzending) en belastingen, binnen 30 dagen na ontvangst van de geretourneerde producten terugbetalen, mits en zodra de geretourneerde producten vrij van gebreken en schade aan ondernemer is geretourneerd. Dit zal ondernemer zelf beoordelen.
10.9 Producten die tijdens de retourzending van consument aan ondernemer kwijt of beschadigd zijn geraakt, berust bij consument.
10.10 Indien de producten niet in goede staat zijn, zal ondernemer schriftelijk of via e-mail contact opnemen met consument om toe te lichten waarom de producten niet in aanmerking komen voor terugbetaling.
Artikel 11: Retourzending
11.1 Retournering van producten is slecht toegestaan na e-mail of schriftelijke toestemming van ondernemer onder de door hem te stellen condities.
11.2 Retournering van producten vindt plaats voor eigen rekening en risico van consument.
11.3 Zowel geheel als gedeeltelijk verwerkte-, beschadigde en/of verpakte producten, waarvan de verpakking ontbreekt, kunnen nooit worden geretourneerd.
11.4 Van consument wordt verwacht de producten op het moment van (af)levering te onderzoeken. Defect, beschadigd, incompleet en/of verkeerd afgeleverde producten, dient consument binnen 48 uur na ontvangst te melden bij ondernemer doormiddel van het versturen van een e-mail met duidelijke foto’s naar info@mavilovemade.com.
11.5 Bij overschrijding van de onder 11.1, 11.2, 11.3 en 11.4 genoemde leden van dit artikel, heeft ondernemer het recht elke retourzending te weigeren.
11.6 Wanneer ondernemer een bestelling opnieuw moet leveren, zal hij de extra verzendkosten in rekening brengen bij consument. Dit is van toepassing bij de volgende omstandigheden:
– Een foutief adres is opgegeven door consument waardoor het pakket retour komt of;
– Het pakket niet is opgehaald door consument bij een afhaalpunt of de buren waardoor het pakket retour komt.
Artikel 12: Uitoefening van het herroepingsrecht
12.1 Ondernemer kan het herroepingsrecht van consument uitsluiten voor producten zoals omschreven in lid 2 en 3 van dit artikel.
12.2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:
– die door ondernemer tot stand zijn aangebracht overeenkomstig specificaties van consument;
– die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
– die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
– voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan consument de verzegeling heeft verboeren;
– voor hygiënische producten waarvan consument de verzegeling heeft verbroken.
12.3. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten:
– betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode;
– waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van consument is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken.
Artikel 13: Garantie
13.1 De producten van ondernemer dienen bij (af)levering aan consument te voldoen aan de kwaliteit, eisen en omschrijving zoals deze zijn vermeld op de website van ondernemer.
13.2 Indien een product binnen 14 dagen ofwel de garantieperiode defect blijkt te zijn, zal ondernemer naar eigen keuze of het product kosteloos vervangen of het aankoopbedrag inclusief de eventueel betaalde verzendkosten terugbetalen aan consument, mits consument aantoont dat hij het gebrek redelijkerwijs niet eerder kon ontdekken.
13.3 Indien consument gebruik wil maken van deze garantieregeling, dient hij binnen 14 dagen vanaf de datum van (af)levering van het product schriftelijk of via e-mail contact op te nemen met ondernemer over de non- conformiteit en/of schade aan het product met duidelijke foto’s (adres en e-mail van ondernemer staan vermeld in de algemene voorwaarden).
13.4 Consument dient, nadat ondernemer dit schriftelijk of via e-mail bevestigt aan consument, het desbetreffende product terug te zenden aan ondernemer (adres van ondernemer staat vermeld in de algemene voorwaarden).
13.5 Na ontvangst van het desbetreffende product beoordeelt ondernemer binnen 14 werkdagen of het in aanmerking komt voor deze garantieregeling. De uitkomst laat ondernemer schriftelijk of via e-mail weten aan consument.
13.6 Ondernemer is niet aansprakelijk voor gebreken of slijtage aan het product in het geval van nalatig onderhoud, onjuist gebruik of in het geval van gebruikelijke slijtage van een product.
13.7 Consument heeft het stukje: ‘Onderhoud voor keramiek’ op de website www.mavilovemade.com gezien, zorgvuldig gelezen en is ermee akkoord.
13.8 Ondernemer raadt aan de geleverde producten niet met de vaatwasmachine af te wassen, maar met de hand af te wassen. Schade als gevolg van afwassen met een vaatwasmachine valt niet uit te sluiten. Hiervoor is ondernemer niet aansprakelijk.
13.9 De garantie in artikel 13.2 vervalt indien:
– Consument de producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;
– De producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig zijn behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van ondernemer en/of op de verpakking c.q. website behandeld zijn;
– De ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.
Artikel 14: Geheimhouding en gegevensbeheer
14.1 Tenzij enige wetsbepaling, voorschrift of andere (beroeps)regel haar daartoe verplicht, is ondernemer/zijn de door ondernemer ingezette medewerk(st)er(s) verplicht tot geheimhouding tegenover derden ten aanzien van vertrouwelijke informatie die is verkregen van consument. Consument kan ter zake ontheffing verlenen.
14.2 Behoudens schriftelijke toestemming van consument is ondernemer niet gerechtigd de vertrouwelijke informatie die aan hem door consument ter beschikking wordt gesteld aan te wenden tot een ander doel dan waarvoor zij werd verkregen. Hierop wordt echter een uitzondering gemaakt in het geval ondernemer voor zichzelf optreedt in een civiele- of strafprocedure waarbij deze informatie van belang kan zijn.
14.3 Tenzij sprake is van enige wetsbepaling, voorschrift of andere regel die consument verplicht tot openbaarmaking of daartoe door ondernemer voorafgaande schriftelijke toestemming is verleend, zal consument de inhoud van rapporten, adviezen of andere al dan niet schriftelijke uitingen van ondernemer, niet aan derden openbaren.
14.4 Ondernemer en consument zullen hun verplichtingen op grond van dit artikel opleggen aan door hen in te schakelen derden.
14.5 Als niet in strijd geacht zijnde met het bepaalde in artikel 14.1 en 14.2, is ondernemer gerechtigd tot het vermelden in hoofdlijnen van de verrichte werkzaamheden aan (potentiële) klanten van ondernemer en slechts ter indicatie van de ervaring van ondernemer.
14.6 Ondernemer maakt in sommige gevallen gebruik van een mailinglijst. Elke mailing bevat instructies voor consument om van deze lijst te worden verwijderd.
14.7 Ondernemer houdt ter zake van de opdracht en/of bestellingen een werkdossier aan met daarin kopieën van relevante stukken, dat eigendom is van Ondernemer.
Artikel 15: Intellectueel eigendom
15.1 Ondernemer behoudt zich alle rechten van intellectuele eigendom voor met betrekking tot de inhoud van zijn website en/of alle producten van de geest welke hij gebruikt of heeft gebruikt, ontwikkelt en/of heeft ontwikkeld en/of ontwerpt en/of heeft ontworpen in het kader van de uitvoering van de opdracht en/of bestellingen, en ten aanzien waarvan hij de auteursrechten of andere rechten van intellectuele eigendom heeft of geldend kan maken.
15.2 Het is consument uitdrukkelijk verboden de inhoud van zijn website en/of alle producten, waaronder ontwerpen, teksten, gedichten, werkwijzen, adviezen, (model) contracten en andere geestesproducten van ondernemer, een en ander in de ruimste zin des woords, al dan niet met inschakeling van derden te verveelvoudigen, te openbaren of te exploiteren. Verveelvoudiging en/of openbaarmaking en/of exploitatie is slechts na verkregen schriftelijke toestemming van ondernemer toegestaan.
Artikel 16: Aansprakelijkheid
16.1 Ondernemer zal haar werkzaamheden naar beste kunnen verrichten en daarbij de zorgvuldigheid in acht nemen die van ondernemer kan worden verwacht. Indien een fout wordt gemaakt doordat consument aan ondernemer onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, is ondernemer voor de daardoor ontstane schade niet aansprakelijk. Indien consument aantoont dat zij schade heeft geleden door een fout van ondernemer die bij zorgvuldig handelen zou zijn vermeden, is ondernemer slechts voor directe schade aansprakelijk tot de aankoopprijs van de producten.
16.2 Onder directe schade, die door een externe partij is vastgesteld, wordt uitsluitend verstaan:
– de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze voorwaarden;
– de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van ondernemer aan de overeenkomst te laten beantwoorden, voor zoveel deze aan ondernemer toegerekend kunnen worden;
-redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover consument aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade als bedoeld in deze algemene voorwaarden.
16.3 Ondernemer is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, schade door bedrijfsstagnatie, kosten voortvloeiende uit veroordeling in proceskosten, rente- en/of vertragingsschade, schade als gevolg van het verschaffen van gebrekkige medewerking en/of informatie van consument, en/of schade wegens door ondernemer gegeven vrijblijvende inlichtingen of adviezen waarvan de inhoud niet uitdrukkelijk onderdeel van de schriftelijke overeenkomst vormt.
16.4 Consument vrijwaart ondernemer voor vorderingen van derden wegens schade die veroorzaakt is doordat consument aan ondernemer onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, tenzij consument aantoont dat de schade geen verband houdt met verwijtbaar handelen of nalaten die haar is toe te rekenen dan wel is veroorzaakt door opzet of daarmee gelijk te stellen grove nalatigheid van ondernemer en tenzij enige dwingende (inter)nationale wet of regelgeving een dergelijke bepaling niet toestaat.
16.5 De in lid 1 van dit artikel neergelegde aansprakelijkheidsbeperking wordt mede bedongen ten behoeve van de door ondernemer voor de uitvoering van de opdracht ingeschakelde derden.
16.6 Ondernemer is niet aansprakelijk voor beschadiging of teniet gaan van bescheiden tijdens vervoer of tijdens verzending per post, ongeacht of het vervoer of de verzending geschiedt door of namens consument, ondernemer of derden.
16.7 Ondernemer is niet aansprakelijk voor schade of het offline gaan van de website wanneer er een derde partij aan de website werkt.
Artikel 17: Overmacht
17.1 Ondernemer is niet aansprakelijk in geval van overmacht.
Onder overmacht wordt verstaan elke vreemde oorzaak en/of omstandigheid, welke in redelijkheid niet voor haar risico behoort te komen. Voorbeelden overmachtssituaties: nalatigheid van, vertraging bij of wanprestaties door leveranciers en/of fabrikanten van ondernemer, ziekte van personeel, gebreken of moeilijkheden in hulp- of transportmiddelen, overheidsmaatregelen, stakingen, internet-, elektriciteit- en mailstoringen en storingen of wijzigingen in technologie door derden geleverd.
17.2 In geval van overmacht behoudt ondernemer zich het recht voor zijn verplichtingen op te schorten en is ondernemer tevens gerechtigd de overeenkomst naar eigen keuze geheel of gedeeltelijk te ontbinden of te vorderen waarbij de inhoud van de overeenkomst zodanig wordt gewijzigd dat uitvoering mogelijk blijft. In geen geval is ondernemer aansprakelijk.
Artikel 18: Contractsoverneming
18.1 Het is consument niet toegestaan (enige verplichting uit) de overeenkomst over te dragen aan derden, tenzij ondernemer hiermee uitdrukkelijk akkoord gaat. Ondernemer is gerechtigd aan deze toestemming voorwaarden te verbinden. Consument verbindt zich in ieder geval om alsdan alle ter zake relevante (betalings)verplichtingen uit de overeenkomst in deze algemene voorwaarden aan de derde op te leggen. Opdrachtgever blijft te allen tijde naast deze derde aansprakelijk voor de verplichtingen uit de overeenkomst en de Algemene Voorwaarden, tenzij partijen expliciet anders overeenkomen.
18.2 In geval van contractsoverneming vrijwaart consument ondernemer ter zake van alle aanspraken van derden die mochten ontstaan ten gevolge van een niet of onjuist nakomen van enige verplichting door consument uit de overeenkomst en/of deze algemene voorwaarden, tenzij enige dwingende (inter)nationale wet of regelgeving een dergelijke bepaling niet toestaat.
Artikel 19: Internetgebruik
19.1 Tijdens de uitvoering van de opdracht zullen consument en ondernemer op verzoek van één van hen door middel van elektronische maiI met elkaar kunnen communiceren. Zowel ondernemer als consument erkennen dat aan het gebruik van elektronische mail risico’s leven zoals – maar niet beperkt tot – vervorming, vertraging en virus. Consument en ondernemer stellen hierbij vast jegens elkaar niet aansprakelijk te zullen zijn voor schade die eventueel voortvloeit bij één of ieder van hen tengevolge van het gebruik van elektronische mail. Zowel consument als ondernemer zullen al hetgeen redelijkerwijs van ieder van hen verwacht mag worden doen of nalaten ter voorkoming van het optreden van voornoemde risico’s. In het geval van twijfel inzake de juistheid van de door consument of ondernemer ontvangen mail, is de inhoud van de door de verzender verzonden mail bepalend.
Artikel 20: Vervallentermijn
20.1 Voor zover in de overeenkomst niet anders is bepaald, vervallen vorderingsrechten en andere bevoegdheden van consument uit welken hoofde ook jegens ondernemer in ieder geval na het verstrijken van 1 jaar vanaf het moment waarop zich een feit voordoet dat consument deze rechten en/of bevoegdheden jegens ondernemer kan aanwenden.
Artikel 21: Nawerking
20.1 De bepalingen van deze overeenkomst, waarvan het uitdrukkelijk of stilzwijgend de bedoeling is dat zij ook na beëindiging van deze overeenkomst van kracht blijven, zullen nadien van kracht blijven en partijen beiden blijven binden.
Artikel 22: Toepasselijk recht en forumkeuze
22.1 Op alle overeenkomsten tussen consument en ondernemer is Nederlands recht van toepassing. Ook indien consument woonachtig is in het buitenland.
22.2 Het Weens Koopverdrag is niet van toepassing.
22.3 Inzake alle uit deze overeenkomst voortvloeiende geschillen is bevoegd de rechter van de woonplaats van ondernemer, tenzij op grond van de wet een andere rechter dwingend rechtelijk bevoegd is.
Artikel 23: Modelformulier voor ontbinding / herroeping
23.1 Dit formulier alleen invullen en terugzenden bij ontbinden / herroepen van de overeenkomst.
Aan:
Mavi Lovemade
Catharina van Renneslaan 15
7604 KT Almelo
Of
Ik deel u hierbij mede dat ik onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst herroep.
Product besteld op:
Product ontvangen op:
Factuurnummer:
Naam consument:
Adres consument:
Rekeningnummer consument:
Telefoon consument (*):
Handtekening consument (*):
Datum:
(*) alleen bij schriftelijke zending.
Artikel 24: Mavi Lovemade
24.1 Zeg vandaag tegen jezelf: ‘’Ik ben het schitterende ik’’.