Keramiek

Keramiek en onderhoud

Mavi Lovemade staat voor uniek handgemaakte producten met liefdevolle ontwerpen, affirmaties en teksten. Met als hoger doel het eigen én collectieve bewustzijn te voeden door meer liefde, vertrouwen en geluk te creëren.
De producten van Mavi Lovemade zijn als een cadeau voor ieder mens.

Materiaal

Aardewerk en keramiek zijn twee benamingen voor serviesgoed dat voornamelijk uit klei bestaat. Keramisch servies heeft een wat meer robuuste uitstraling dan porselein, maar ook dit kan misleidend zijn. Aardewerk wordt vervaardigd bij een lagere temperatuur dan porselein (800-1150 graden Celsius).

Onderglazuurkleuren en glazuur

Onderglazuur is een keramische kleisubstantie die wordt gebruikt om kleur toe te voegen aan keramiek voordat het wordt geglazuurd en gebakken. In tegenstelling tot glazuur, dat een transparante laag over het oppervlak van het keramiek vormt, wordt onderglazuur aangebracht voordat de uiteindelijke glazuurlaag wordt aangebracht. Het wordt vervolgens samen met het keramiek gebakken, waarbij de kleur wordt ingebed in het materiaal. Deze techniek biedt de mogelijkheid om gedetailleerde kleurrijke ontwerpen te creëren.

1. Reiniging

Voor langdurig gebruik wordt handafwas aanbevolen. Gebruik milde zeep en warm water om je keramiek schoon te maken. Vermijd schurende materialen of agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.

2. Droog houden

Zorg ervoor dat je keramiek volledig droog is voordat je het opbergt. Dit voorkomt dat er vocht in het materiaal trekt en eventuele schade veroorzaakt.

3. Vermijd extreme temperaturen

Keramiek kan gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen. Probeer je handgemaakte keramiek te beschermen tegen extreme hitte of kou, omdat dit kan leiden tot barsten of breken. Keramiek is daarom ook niet geschikt voor in de vriezer.

4. Voorzichtigheid bij gebruik

Behandel je keramiek met zorg en vermijd het laten vallen of stoten. Hoewel keramiek stevig kan zijn, kan het nog steeds beschadigd raken bij ruwe behandeling.

5. Bescherming tegen krassen

Plaats een zachte doek of vilt onder je keramiek wanneer je het op een oppervlak plaatst om krassen te voorkomen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je handgemaakte keramiek er jarenlang prachtig uitziet. Als je nog specifieke vragen hebt, help ik je graag verder!

Kleur

Mavi Lovemade staat voor uniek handgemaakte producten met liefdevolle ontwerpen, affirmaties en teksten en daardoor kunnen de kleuren iets afwijken van het product op de afbeelding.

De producten van Mavi Lovemade zijn loodvrij en voedselveilig.